Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2011: FORBYD MINKINDUSTRIEN

Landbrugsavisen den 18. marts 2011

Af Annette Rosenmunthe, Lundby Hovedgade 63, 4750 Lundby

Det er dybt beskæmmende, at et folketingsmedlem -Torsten Schack Pedersen - forsvarer de minkavlere, der baserer deres udkomme på dyrplageri. Oven i købet gør han det på en meget usympatisk måde med sine grove udfald imod de dyreværnsforkæmpere, der utrætteligt og uegennyttigt kæmper for dyrene.

Lad os dog slippe for den branche, som ikke er et civiliseret samfund værdig. Selv uden pinefulde sår og skamferinger er dyrenes tilværelse en ynk og kun begrundet i en skrupelløs udnyttelse af tankeløse menneskers tro på, at de med deres udklædning i rovdyrpels vækker beundring og misundelse. Tværtom signalerer de, at de er helt uden medfølelse med de dyr, der har måttet lægge krop til deres upraktiske overtøj.

Minken er i Danmark en invasiv dyreart, og de uundgåelige udslip fra minkfarmene forårsager betydelig skade i naturen. Men da minkavlere tilsyneladende har det med at skyde enhver skyld på andre, kan de belejligt udnytte, at en dyreværnsaktivist for år tilbage i afmagt lukkede en lille flok mink ud i friheden.

[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89