Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2011: Mårhundebekæmpelse, mink i naturen samt indslag med Thorbjørn Schiønning fra Anima mod Fødevareministeren.

Politiken den 4. februar 2011

Af Anne-Mette Iversen

Annette Rosenmunthe nævner i sit indlæg (Pol. 31/1), at der er afsat mere end 5 millioner til bekæmpelse af mårhunde. Der skønnes at være mindre end 100 mårhunde i Danmark, og der er ingen dokumentation for, at de forvolder skade i naturen eller at bestanden vil udvikle sig væsentligt. Ifølge Naturstyrelsen skulle den kunne udkonkurrere både ræv og grævling, men dette har intet på sig, idet fødevalget er anderledes.

Motivet til den voldsomme efterstræbelse af mårhunden, endog i yngletiden, skal med andre ord findes i den jagtlige udfordring for jægerne og ikke i at dyret på nogen måde kan opfattes som skadevoldende.

-------------------------------------------------

Politiken den 31. januar

Af Annette Rosenmunthe, Lundby Hovedgade 63,
4750 Lundby

Naturstyrelsen har lagt forvaltningsplanerne for mink i høring. De mange mink, der undslipper under håndteringen, forvolder fatale skader i naturen. De skal bekæmpes, men dertil er afsat helt utilstrækkelige midler og kun en brøkdel af de over 5 millioner, der er øremærket bekæmpelsen af ganske få mårhunde.

Hvorfor friholdes minkindustrien for selv at rydde op? Eksporten af skind til Kina indbringer på årsbasis 7,4 milliarder, så der burde være tilstrækkelige midler.
I flere og flere lande bliver pelsdyropdræt, der er forbundet med store lidelser for dyrene, forbudt af etiske grunde, men i Danmark ses der åbenbart stort på dyrplageriet og skaderne på naturen.
-------------------------------------------------

Klik HER og se resultatet af Animas fokus på pels under modeugen, hvor Thorbjørn Schiønning fra Anima blev inviteret til P1 debat mod Fødevareminister Mette Gjerskov (S) om minkavl.


2011: Mårhundebekæmpelse, mink i naturen samt indslag med Thorbjørn Schiønning fra Anima mod Fødevareministeren.


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89