Profile index



Om foreningen
Ide og formål


Søg: 

2012: JAGT OG ULOVLIGHEDER

Sjællandske Medier den 25. oktober 2012

Annette Rosenmunthe, Lundby Hovedgade 63, 4750 Lundby

Kun et meget lille mindretal (3 %) af befolkningen har valgt dyreskydning som hobby, men vi berøres alle af skudsalverne, som indikerer, at der ikke er tale om fuldtræffere hver gang. Faktisk er jægerne for tiden i fuld gang med at anskyde hundredtusindvis af dyr og dermed gøre sig skyld i lige så mange overtrædelser af Dyreværnsloven. Det er oven i købet ikke engang kun de jagtbare dyr, de skyder. Rystende mange af vores fredede dyr er svækkede af hagl i kroppen.

Det er desværre meget langt fra den eneste lovovertrædelse, der kan relateres til jagt. Jagtvåben bruges som bekendt til meget andet end dyreskydning. Alligevel forærer visse kommuner med jægere i byrådet de 16 – 18 årige jagttegn og altså våbentilladelse – nok ikke en gave ret mange andre finder pædagogisk hensigtsmæssig!

Jagtskræmte dyr flygter i panik ud over veje og jernbaner og forårsager mange ulykker, og at dyrene generelt på grund af jagt er forskræmte, gør det betydelig vanskeligere at opleve dem i naturen – til ærgrelse for det store flertal. I jagtsæsonen oplever man jævnligt, at skove helt aflukkes, og det med en skiltning, der er klart ulovlig (Naturbeskyttelseslovens § 23). Det er naturligvis praktisk at kunne genbruge skiltene i én uendelighed, men kravene er, at de skal være forsynet med oplysninger om tidsrum og fjernes straks efter jagten.

Også med placeringen af skydetårne og skydestiger brydes loven igen og igen. Skydetårne skal være diskret placeret i skove på mindst 0,5 ha – ikke 2 eller flere meter udenfor skovbrynet - og hører altså ikke hjemme i remiser. Skydestiger kan placeres i træbevoksninger, hvorfra de skal fjernes udenfor jagtsæsonen. For begge gælder at der naturligvis ikke må være en foderplads lige foran, hvilket er mere reglen end undtagelsen.

Hegn skal være begrundet i nyplantning for at undgå bidskader fra dyrene. Alligevel har det meste af alt det skæmmende hegn i skovene jagtformål, hvilket ses af at hegnene står åbne og dyrene lokkes indenfor med foder eller vildtbeplantning. Ofte røber skydetårne og –stiger i umiddelbar tilknytning til hegnene formålet med disse.


2012: JAGT OG ULOVLIGHEDER


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89