Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2012: Hegn i skovene som jagtfælder

Sjællandske medier lørdag den 21. april 2012

Af Annette Rosenmunthe, Lundby Hovedgade 63, 4750 Lundby

Hvor naiv og godtroende kan man være? Her gik jeg og troede, at hegn i skove blev sat op for at beskytte nyplantninger imod dyr, men er nu blevet opmærksom på, at meget hegn har et helt andet formål. Hegnene står nemlig åbne på denne tid, og hensigten er tydeligt nok, at dyrene skal etablere sig i den tillokkende beplantning i indhegningerne.

Her kan dyrene så senere skydes med begrænsede eller ingen flugtmuligheder. I mange af indhegningerne med granbevoksning er der etableret majsbeplantninger og foderpladser og opstillet skydetårne, der ikke efterlader tvivl om de aktiviteter, der skal foregå.

Selv nyetablerede juletræskulturer behøver åbenbart ikke beskyttelse imod dyr. Nogle steder er hegnene åbnet op for at lokke dyrene ind i remiser med tilhørende skydetårne, indtil ”jagten” på dem kan finde sted i indhegningen.

Hochsitze og skydetårne pynter ikke, men er med til at optimere træfsikkerheden – noget der i allerhøjeste grad er behov for. Til gengæld tyder det ikke på nogen høj jagtmoral, når man ofte ser en foderplads placeret få meter foran. Bedre bliver det ikke, når der er opsat et udspekuleret hegn ved skydetårnene, der skal indfange dyrene og hindre deres flugt.

Det forekommer mig at være højst uetiske måder at udøve den ”ædle” jagtsport på. Hegnene skæmmer, lever ikke op til deres formål, hindrer dyrenes frie liv og bevægelighed og har en negativ indvirkning på biodiversiteten.

Naturligvis er der blevet og bliver fortsat fotodokumenteret og videresendt til de relevante myndigheder.

2012: Hegn i skovene som jagtfælder

Hochsitz og foderplads


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89