Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2010: Utroværdig jægerkronik


Af Annette Rosenmunthe


Politiken den 3. februar 2010:

Verner Frandsen, Danmarks Jægerforbund, fremfører et helt utroværdigt forsvar for hobbyjagt. Allerede overskriften: ”Jagt – en naturlig udnyttelse af et overskud” er milevidt fra virkeligheden, hvor omkring halvdelen af det nedskudte vildt er opdrættet til formålet.

Jægerne efterstræber skydeoplevelser – kødet er en sidegevinst. Som jæger Niels Kanstrup påpeger i sin saglige kronik i Politiken (juni 2008) koster jagten gennemsnitsjægeren mere end 18.000 kr. årligt og giver 20 kg kød – altså en kilopris på 1.000 kr.

Mener Verner Frandsen også helt alvorligt, at den årlige nedskydning af 60.000 eksemplarer af den nu rødlistede hare er en bæredygtig udnyttelse af et overskud?

Når jægere indbilder sig selv og andre, at der er ”meget bred forståelse for jagt i Danmark” henviser de til resultaterne af nogle alt andet end objektive holdningsundersøgelser – det rene humbug!

-------------------------------------------------

Jagt og mangel på etik

Af Annette Rosenmunthe, Lundby

Sjællandske den 4. februar 2010:


Lørdag d. 30/1 er Sydsjælland dækket af sne, der visse steder måler op til en halv meter i tykkelse, og det er bidende koldt. Al udkørsel frarådes fra morgenstunden.

Alligevel skal man endnu en gang opleve, at der er jagt det meste af dagen i området. Nogen større udfordring kan det næppe være at efterspore dyrene, som desperate forsøger at få held til at finde en smule føde. Efter en nat med 14 graders frost og endnu mere sne, genoptages den hidsige jagt søndag.

Man tager sig til hovedet over den afstumpethed og kynisme, de pågældende jægere lægger for dagen med deres påståede vildtpleje, som jægerformanden med et nyt ord betegner ”højetisk”.

Der er naturligvis tale om grove overtrædelser af De Jagtetiske Regler, som man på det seneste har ladet hånt om gentagne gange i Vordingborg-området med alt for hyppige jagter og jagter i vejrlig, hvor dyrene er trængte.
[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89