Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2006: Læserbrev vedrørende sæljagt/sælskind

Bragt i B.T. søndag d. 28. maj 2006

Mon ikke vi er mange, der end ikke har nerver til at se de billeder, vi bliver præsenteret for, når den canadiske sæljagt går ind?

Der bliver hvert år ca. 350.000 sæler dræbt med køller og rifler - selv 12 dage gamle babysæler jages! Hertil kommer, at ca. 42% af sælerne bliver flået levende!

Jeg tror ikke, vi er mange, der har lyst til at iklæde os en pels, der stammer fra et dyr, som har gennemgået så megen lidelse, og hvad har vi så gjort, hvis vi alligevel ønskede os en sælskindspels?

Mange af os har i god tro købt en grønlandsk pels fra Great Greeland A/S, da både Det Grønlandske Hjemmestyre (som ejer Great Greenland 100%) samt Great Greenland A/S i den grad har fyldt os med lyv og påstået, at Great Greenlands pelse udelukkende var fremstillet af skind fra grønlandske sæler, der var skudt i Grønland, pelset i Grønland og fabrikeret i Grønland af indfødte grønlændere!

Dette har imidlertid intet med sandheden at gøre! Great Greenland A/S har hele tiden købt skind fra Canada - velvidende om, hvilke aflivningsmetoder, der her anvendes!

Selvom det gør ondt, så genkald jer lige de billeder, I har set af halvdøde blødende sæler på den canadiske is og læs så her, hvad Finn Karlsen - Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug - udtalte om de canadiske fangstmetoder, da Landsstyret d. 19. maj 2006 besluttede at ophæve henstillingen af 6. januar 2006 til Great Greenland A/S vedr. midlertidigt stop for indkøb af canadiske sælskind:
Landsstyreområdet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har altid fulgt nøje med i debatten omkring den canadiske sælfangst, og er af den opfattelse, at Canada har fornuftige bestemmelser om fangstmetoder, udformet i tæt samarbejde med biologer, dyrlæger, våbeneksperter og sælfangere. Fangsten af sæler i Canada er underlagt en streng og omfattende kontrol, hvilket har medført anvendelsen af effektive og humane aflivningsmetoder, anerkendt af NAMMCO-medlemslandene.

Ovenstående taler vist sit eget sprog, så jeg har kun at tilføje: BOYCOT GRØNLAND indtil de lærer, dyr skal aflives hurtigt, humant og uden unødig lidelse!

Med venlig hilsen

Ina Rex
Kystparken 27
4800 Nykøbing Falster
Telefon: 54 85 78 48
Mobil: 21 29 86 87
E-mail: fujirex@mail.dk


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89