Profile indexOm foreningen
Ide og formål


Søg: 

2008: Vildledning om Jagt

Jyllands-Posten lørdag den 7. juni 2008

I en leder i Jyllands-Posten d. 1/6 refereres til en undersøgelse af danskernes holdning til jagt, foretaget af ACNielsen og betalt af bl.a. Danmarks Jægerforbund.

Hele 29 % af den adspurgte gruppe har været på jagt, og andre er storbymennesker. Mon ikke svaret er givet på forhånd, når man stiller dem spørgsmålet: Føler du dig generet af jagt?

Jagtens store problemområde, anskydningerne, forbigås helt i den stærkt tendentiøse undersøgelse. Det kunne ellers være yderst relevant at få at vide, hvad ikke-jægere mener om, at jægerne, der jo skyder dyr for sjov og underholdning, hvert år efterlader hundredtusindvis af anskudte, lemlæstede dyr i naturen.

Jagt er hobby, men undersøgelsen viser, at befolkningen bliver vildledt om jagtens egentlige formål og tror, at skydning af dyr er en nødvendighed. I spørgsmål om vildtforvaltning og regulering af dyrebestande bør jægerne være inhabile. Man kan ikke forholde sig sagligt til noget, der er så lystbetonet for én, at man taler om urdrifter og -instinkter.

Det nye begreb ”bæredygtig jagt” runger hult. Bestandene af agerhøns og harer falder år for år, rævene er mange steder bortskudt eller fordrevet til byerne, og faunaen domineres af opdrættede skydefugle i milliontal, og i kølvandet heraf - rotter.

J-P’s leder afslutter med at skrive, at også jægere er dyrevenner. I så fald må man sige, at kærligheden til dyrene kommer til udtryk på en alternativ måde!

Venlig hilsen

Annette Rosenmunthe
Lundby Hovedgade 63
4750 Lundby

www.respektfordyreliv.dk

2008: Vildledning om Jagt


[ Tilbage | Print | Send til en ven ]

Emner
Arrangementer
Artikler og breve
Billedgalleri
Digte og kloge ord
Fra det virkelige liv
Gode råd om dyrevelfærd
Høringssvar
KATTENS DAG.
Love og bekendtgørelser
Offentlige kontakter
Vores årsmagasiner


Hesteinternatet af 1999 • Tlf. 40 37 16 89